ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΚ ΑΧΑΪΑΣ

 

«Μπορώ και χωρίς αυτά...»

Το παιδικό βιβλίο παρουσιάζεται

στην Πάτρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Μία νέα παιδική ιστορία μόλις λίγων μηνών, από μία νέα συγγραφέα και εκπαιδευτικό την 'Ελενα Νταβλαμάνου, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι  στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ο.Τ.Ε Πάτρας- Αχαΐας (Ηλέκτρας 12, τέρμα Κορίνθου, Πλατεία Τέρψης, Παλαιά Λαχαναγορά).

patra parousiasi vivliou

Περισσότερα...

7o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Π.Κ. ΠΑΤΡΑΣ - ΑΧΑΪΑΣ

 1temenh 4

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με χορούς από Λέσβο και Θράκη.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με χορούς από Λέσβο και Θράκη.

Έχουν κάποια σχέση οι δύο τόποι?

Σύμφωνα με ένα μύθο, ο Ορφέας, γιος βασιλιά της Θράκης, και της Mούσας Kαλλιόπης, ήταν τόσο επιδέξιος με τη μουσική, που ακόμα και τα ζώα και οι πέτρες κινούνταν από τα τραγούδια του. Η μουσική του έκανε τους Θράκες να αφήνουν τις γυναίκες τους και να μένουν στο πλευρό του μέρα και νύχτα απλά για να ακούνε τις μελωδίες του. Οι γυναίκες θυμωμένες, τον έκοψαν κομματάκια και πέταξαν το διαμελισμένο σώμα του στον ποταμό Έβρο, ο οποίος το παρέσυρε στη θάλασσα. Τα κύματα έφεραν το κεφάλι και τη λύρα του Ορφέα στις ακτές της Λέσβου.  Οι κάτοικοι έθαψαν το κεφάλι και αφιέρωσαν τη λύρα στο ναό του Απόλλωνα στη Λέσβο και από τότε εκεί ακούγονται γλυκύτατες μουσικές και τα αηδόνια κελαηδούν πιο γλυκά από οπουδήποτε αλλού.

 Δεν είναι λοιπόν τυχαία η επιλογή του συνδυασμού Χοροί Λέσβου και Θράκης στο σεμινάριό μας...

 


 

Έκθεση Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

Ο Φωτογραφικός Όμιλος ΤΕΥ-ΑΤΗΚ της Κύπρου & Η Ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας διοργανώνουν Έκθεση Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

 

48 ερασιτέχνες φωτογράφοι από Ελλάδα και Κύπρο εκθέτουν 69 επιλεγμένες φωτογραφίες στο «Περί Τεχνών» (Κανακάρη 65 και Αράτου στην Πάτρα). Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19/6 έως τις 21/6/2014 και θα είναι ανοικτή στο κοινό από τις 11:00-14:00 και από τις 19:00-21:00.

Περισσότερα...

Διαγωνισμούς Τουριστικής Φωτογραφίας Απρίλιος 2014

 

Afisa5(1200)Diagonismou2014

Λεπτομέρειες για τις Συμμετοχές 


 

Πρεμιέρα με την "Κάλπικη λίρα" από το Π.Κ. Πάτρας - Αχαϊας

    Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρεμιέρα που έκανε χθες το βράδι (Πέμπτη 13 Μάρτη 2014) η  θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας- Αχαΐας, στο θέατρο "Λιθογραφείο".

    Ανέβασε το κλασικό κινηματογραφικό έργο "η κάλπικη λίρα" του Γιώργου Τζαβέλα, σε μία διασκευή για το θέατρο που συμμετείχε όλη η ομάδα.

 

    Το θέατρο ήταν κατάμεστο από κόσμο, που στο τέλος της παράστασης χειροκρότησε με ενθουσιασμό την προσπάθεια της θεατρικής ομάδας των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Θεατρική Παράσταση από το Π.Κ. ΟΤΕ Πάτρας - Αχαϊας


"ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ"

ΑΝΕΒΑΖΕΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ ΠΑΤΡΑΣ-ΑΧΑΪΑΣ

 

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας- Αχαΐας, θα δώσει πέντε παραστάσεις με το έργο «Η Κάλπικη Λίρα» σε σκηνοθεσία Ηλία Αναστασόπουλου. Είναι βασισμένο στο γνωστό κινηματογραφικό έργο, το οποίο διασκεύασαν μέλη της ομάδας μαζί με το σκηνοθέτη. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο Λιθογραφείο της Πάτρας, από13 έως 17 Μαρτίου 2014, ώρα 21:15. Κρατήσεις θέσεων στο 6972692684.   

Περισσότερα...

38ο Προσυνέδριο Π.Κ. ΟΤΕ Ν.Δ. Ελλάδας - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου

AFISA

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το
 
38ο Προσυνέδριο Π.Κ. ΟΤΕ
Ν.Δ. Ελλάδας - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου
 στην Πάτρα,
στις 13-14 Απριλίου 2013 
στο Πολύμορφο της Πάτρας, 
με θέμα 
«Αθλητικό Ιδεώδες και Πολιτισμός»  
Σχεδίαση - κατασκευή ιστοσελίδας:
Μπούτζιος Βασίλης 
Τούλης Νικόλαος
Copyright 2011. Free joomla templates |